tiistai 30. elokuuta 2011

Messumatka Tampereelle - tule mukaan!

Lähde mukaan Tampereelle Suomen kädentaidot 2011 -messuille sunnuntaina 20.11.2011!

Kuljetus lähtee klo 8.00 Sauvon Torilta ja voimme myös sopia erikseen pysäkit matkanvarrelta. Tampereella olemme kymmenen jälkeen ja tutustumme messujen runsaaseen tarjontaan kaikessa rauhassa mukavassa seurassa. Matkan hinta on 38 euroa sisältäen kuljetuksen ja sisäänpääsyn.
Sitovat ilmoittautumiset Puuhausin Puoti tai Heidi 0505440692.
Viime vuonna messumessumatka taittui Puuhaus-koruja tehden
Kurkista viime vuoden messumatkan tunnelmiin tästä

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Sirkkalankatu

Mistä on Sirkkalankadun puoti tehty? Puusta, tiilestä ja metallista... Ovet aukeavat syyskuun ensimmäinen pikkuhiljaa täyttyen käsityöläisten tuotoksista ja muista herkuista. Nam.keskiviikko 17. elokuuta 2011

Avoin paja

Puuhausin pajassa parillisten viikkojen torstaina klo 18-20

Tule tekemään keskeneräinen käsityösi valmiiksi mukavassa seurassa tai aloittamaan uusi! Itse alan neulomaan hihatinta. Tule mukaan, niin tehdään vaikka samanlaiset ja varmasti valmiiksi saakka. Ota mukaan kankaa ja puikot (lanka 100g = 100m, puikot tai pyöröpuikot 80cm/8mm). 

Kahviraha 2e.

Tervetuloa!
Heidi


Isoäidinneliöt peitteiksi


Tiistaina 30.8 klo 18.00
kokoamme isoäidinneliöt peitteiksi!

Ota mukaan virkkaamasi neliöt tai jo valmis peite. Valmistelemme Sauvon Kirkonkylän Marttojen kanssa tilkkupeitteiden lähetystä maailmanennätystempaukseen Helsinkiin. 

Paikkana Puuhaus.
 Tervetuloa!

tiistai 9. elokuuta 2011

Uutisia

Turussa kun kävelee Käsityöläismuseolta alaspäin Sirkkalankatua ...... kohtaa vanhan puutalon kivijalkoineen.
Oven takaa löytyy ...


... kaksi viehättävää huonetta ja vanhan talon tunnelmaa.


Tämähän on täydellinen paikka toteuttaa Puuhausin laajenemissuunnitelmat.


Asuntoverstas Vaulalle kiitos, vuokrasopimus kainalossa ja avaimet kädessä. Ihanalle vuokranantajalle myös kiitos; pääsemme heti sisustamaan uutta puotia Puuhausille.

Sirkkalankatu 17:ssä tulee siis löytymään syyskuussa 30 neliön verran Puuhausin ihania käsitöitä, aarteita ja inspiraatiota sisustamiseen. Kotipaikkamme on edelleen Sauvo, jossa toimintaa jatkamme entiseen malliin. 

Voit seurata Turun puodin edistymistä täältä.

lauantai 6. elokuuta 2011

Mangomaa

Väriä ja iloa Afrikasta tuo maahan eettinen Afrikka-kauppa Mangomaa. Olemme saaneet nyt Puuhausin käsityökammarin takaseinäkin pursuamaan tätä iloa.

Korut, kierrätyspaperihelmet (Caring Hands), kankaat, seinävaatteet, batiikit, laukut, vyöt, nuket, kikoit, korit ja muut iloisuudet syntyvät Itä-Afikassa, pääasiassa Kenialaisten käsityöläisten, perheyrityksien ja osuuskuntien käsissä. Tuotteissa näkyy käsityön jälki ja afrikkalainen uniikki design. Useat tekijöistä ovat taiteilijoita ja kehittävät itse mallistonsa, osa kehittää yhdessä Mangomaan kanssa tuotteitaan.


Allekirjottaneen asustevarastoa täydentämään tarttui kierrätyspaperihelmet, kikoi sekä korikassi. Ei vaan voinut vastustaa kiusausta...

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Puoti pursuaa....

... rautalankaa ja paperinarua
... merenvihreää
... merellisiä luomuksia
... patinaa ja nostalgiaa korttien muodossa
 ... väriä keittiöön

... sinistä
... kaunista betonia
... lapsia unohtamatta
... virkattua, virkattua ja virkattua
... pellavaa ja suklaan sävyjä
... huovutettuja käyttöesineitä
... karamellejä
... perinteikkäästi kudottuja


... leivoksia päiväkahvilla
... väriä ja iloa Afrikasta
... satuja ja tarinoita

tiistai 2. elokuuta 2011

Sauvon Elopäivillä

... oli tunnelmaa, aurinkoa, ihmisiä ... Puuhausin talo esitteli teltassaan vanhoja aarteita ja käsitöitä. Työnäytöksiäkin pääsi seuraamaan - haarukkapitsiä, isoäidin neliöitä, konekirjontaa ...

 Naapurissamme esitteli Niittulan tila tuotteitaan - pakko näyttää teillekin, kuinka voi kasvikset ollakin niin kauniita!